Εμπορικό Κέντρο Καδιανάκης - Κατοικία

Αντιστραγγιστική Βαλβίδα Γραμμής 1/2" DNL Netafim

  • Κωδικός Προϊόντος: 4705432

  • Κατασκευαστής:  NETAFIM
  • Διαθεσιμότητα: Ετοιμοπαράδοτο
Τιμή: 
  • 3,5€

Περιγραφή

Η Aντιστραγγιστική Bαλβίδα Γραμμής 1/2" DNL της Netafim αποτρέπει το «άδειασμα» του κεντρικού σωλήνα προς τα σημεία με την χαμηλότερη κλίση. Η βαλβίδα λειτουργεί βάση πίεσης, ανοίγει μετά από συγκεκριμένη πίεση και κλείνει όταν πέσει χαμηλότερα. Έτσι το νερό που μένει πριν από την βαλβίδα δεν μπορεί να την διαπεράσει λόγο του ελατηρίου και της μεμβράνης στεγάνωσης που βρίσκονται εσωτερικά, κρατώντας με αυτόν τον τρόπο γεμάτα το δίκτυο που βρίσκεται πριν από αυτήν, ενώ παράλληλα αποφεύγεται ο το φαινόμενο αδειάσματος του κεντρικού σωλήνα και τα προβλήματα που αυτό δημιουργεί.

Η βαλβίδα έχει είσοδο και έξοδο 1/2¨ με αρσενικό σπείρωμα, ανοίγει όταν η πίεση λειτουργίας ανέβει στα 1.2 bar και κλείνει όταν κατέβει στα 0.4bar, η μέγιστη πίεση λειτουργίας είναι τα 4bar.

Η αποστραγγιστική βαλβίδα είναι ιδανική για θερμοκήπια, ανοικτές καλλιέργειες, φυτώρια και ιδιαίτερα όταν υπάρχουν επικλινή εδάφη.


Πηγή Πληροφοριών: NETAFIM, Καδιανάκης ΑΕ


Αντιστραγγιστική Βαλβίδα 1/2¨ DNL

Είσοδος-Έξοδος 1/2¨ Αρσενικό Σπείρωμα

Άνοιγμα 1.2bar

Κλείσιμο 0.4bar

Αποτρέπει την Αποροή σε Χαμηλότερα Σημεία

Μεγίστη Πίεση Λειτουργίας 4bar

Ιδανικό για Θερμοκήπια, Ανοικτές Καλλιέργειες κ’ Επικλινή Εδάφη

 

 

Διαστάσεις:

Μ: 9cm, Π: 4cm, Υ:4cm

  • Η βαλβίδα είναι ιδανική για άρδευση ακριβείας. Δημιουργεί απότομη διακοπή της άρδευσης. Παράλληλα κρατάει τον αγωγό γεμάτο και στον επόμενο κύκλο ποτίσματος υπάρχει άμεση τροφοδότηση με νερό, οπότε δεν υπάρχει καθυστέρηση γεμίσματος του δικτύου, ή επιπλέον κατανάλωση ενέργειας σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε αντλία.
  • Η βαλβίδα μπορεί τοποθετηθεί σε δίκτυο όπου η πίεση λειτουργίας είναι πάνω από 1.5 bar. Σε περίπτωση χαμηλότερης πίεσης οι βαλβίδες δεν θα ανοίξουν.
  • Η βαλβίδα μπορεί να τοποθετηθεί με την κατάλληλη συνδεσμολογία πάνω σε σωλήνα Φ16 ή Φ20 ή στην σέλλα που δίνει παροχή. Η αντιστράγγιση γίνεται μόνο για την ποσότητα που είναι πριν από αυτή, σε περίπτωση που θέλουμε και πάνω στην γραμμή αποστράγγιση πρέπει να χρησιμοποιούνται σταλάκτες με το αντίστοιχο χαρακτηριστικό.
  • Η βαλβίδα αποτρέπει την κατεύθυνση του νερού προς το πιο χαμηλό του δικτύου περιορίζοντας έτσι το φαινόμενο λιμνάσματος του χωραφιού.

Είδαν επίσης