Εμπορικό Κέντρο Καδιανάκης - Κατοικία

Υδροκυκλωνικό Φίλτρο Δίσκων 2¨ Typhoon Palaplast

 • Κωδικός Προϊόντος: 4742266

 • Κατασκευαστής:  Palaplast
 • Διαθεσιμότητα: Ετοιμοπαράδοτο (Ελάχιστο Stock)
Τιμή: 
 • 120,01€

Περιγραφή

Το Υδροκυκλωνικό Φίλτρο Δίσκων 2¨ Typhoon με βάνα καθαρισμού της Palaplast χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό του νερού της άρδευση από άμμο και άλλα ανόργανα σωματίδια.

 Κατασκευασμένο από πρώτης ποιότητας υλικά που εξασφαλίζουν αντοχή στο χρόνο, στην ηλιακή ακτινοβολία και στα λιπάσματα που περνούν μέσω του νερού άρδευσης. To σώμα  είναι κατασκευασμένο από πλαστικό (PA)  όπως και το εσωτερικό στέλεχος – Δίσκοι (PPC). Με μια έξοδο 2¨ και δύο εναλλακτικές εισόδους νερού 2¨, με αρσενικό σπείρωμα, μπορεί να περάσει παροχή μέχρι 35 m³/h, η μεγίστη πίεση λειτουργίας 10 bar, ενώ οι Δίσκοι (κόκκινοι) συγκρατούν σωματίδια 120mesh ή 125micron. Με ένδειξη κατεύθυνσης του νερού και 2 θέσεις 1/4"¨για τοποθέτηση μανόμετρων πίεσης. Εύκολο στον καθαρισμό ανοίγοντας την βάνα που βρίσκεται στο καπάκι ή αφαιρώντας τον inox σφικτήρα διαιρείτε το φίλτρο στα 2 και πολύ εύκολα μπορεί το στέλεχος να απομακρυνθεί και να καθαριστεί με καθαρό νερό. Εσωτερικά το φίλτρο είναι σχεδιασμένο ώστε να δημιουργεί υδροκυκλωνισμό του νερού κάνοντας έναν επιπλέον καθαρισμό, συγκεντρώνοντας τις ακαθαρσίες στην βάνα καθαρισμού.

Τοποθετείται σε ευθεία ή γωνιακή σύνδεση για την προστασία δικτύων με ενσωματωμένη σταγόνα, με σταλάκτες και μικροεκτοξευτήρες ή σε κήπους. 

 

Palaplast μια από τις δυναμικότερες βιομηχανίες παραγωγής πλαστικών σωλήνων και εξαρτημάτων, στους τομείς της Άρδευσης, Ύδρευσης και Θέρμανσης. Ελληνική εταιρεία με έδρα την Θεσσαλονίκη, προσφέρει μια πλήρη και αξιόπιστη γκάμα προϊόντων.

Πηγή Πληροφοριών: Palaplast, Καδιανάκης ΑΕ
Υδροκυκλωνικό Φίλτρο Δίσκων Typhoon

Σώμα Πλαστικό από Πολυπροπυλένιο

Στέλεχος Πλαστικό με Δίσκους

1 Είσοδος-2 Εξόδοι 2¨ Αρσενικοί

Παροχή έως 35 m³/h

Πίεση Λειτουργίας έως 10 bar

Εσωτερικός Σχεδιασμός Δημιουργίας Υδροκυκλωνισμού

Δίσκοι 120mesh ή 125 Micron

Επιφάνεια Δίσκων 817cm²

Χρώμα Δίσκων Κόκκινο

Μήκος Δίσκων 27cm

Βάνα Καθαρισμού στο Καπάκι 3/4¨

Inox Σφικτήρας Συγκράτησης Σώματος

Με Ένδειξη Ροής του Νερού

Δύο Θέσεις για Μανόμετρα 1/4΄΄

Χρήση σε Θερμοκήπια, Δενδρώδεις, Κήπους κ.α.

 

Διαστάσεις

Μ: 30cm, Π:20,5cm, Υ: 47,3 cm

 • Τοποθετείτε σε διατομές σωλήνων μέχρι και Φ63. Σε οριζόντια τοποθέτηση προτιμότερο είναι η βάνα καθαρισμού να κοιτάζει προς το έδαφος.
 • Εσωτερικά περιέχει μια στεφάνη που μπορεί να προσαρμοστεί σε 4 θέσεις. Στην 1η  θέση δημιουργεί πιο ισχυρό υδροκυκλωνισμό όμως περιορίζει την παροχή, ενώ το αντίθετο συμβαίνει στην 4η θέση. Περισσότερες λεπτομέρειες υπάρχουν στο τεχνικό φυλλάδιο.  
 • Η βάνα βοηθάει στον καθαρισμό του φίλτρου χωρίς να ανοίγεται το καπάκι. Όμως μετά από κάποιες ώρες άρδευση πρέπει να ανοίγεται και να ξεπλένονται οι δίσκοι. Επίσης η βάνα έχει θηλυκό σπείρωμα 3/4¨ για να μπορεί να τοποθετεί εξάρτημα σύνδεσης σωλήνα για να απομακρύνεται το νερό με τις ακάθαρτες ουσίες σε κάποιο άλλο σημείο.
 • Ο καθαρισμός πρέπει να γίνεται όταν η διαφορά εισόδου και εξόδου του νερού είναι μεγαλύτερη από μία ατμόσφαιρα. Κάντε τακτικό έλεγχο για καθαρισμό του φίλτρου, σε περίπτωση που δεν καθαρίζετε εκτός από την μείωση της παροχής του νερού, υπάρχει και ο κίνδυνος θραύσης του σώματος.
 • Το στέλεχος των δίσκων καθαρίζεται πιο εύκολα λασκάροντας το παξιμάδι που τους κρατάει.
 • Η συχνότητα καθαρισμού εξαρτάτε από το σωματίδια που μεταφέρει το νερό.
 • Προτιμότερο να τοποθετείτε μετά την  κεντρική βάνα για να μην δέχεται την πίεση του  κεντρικού δικτύου σε περίπτωση που η πίεση είναι πάνω από 10 bar.

Είδαν επίσης